28 ene. 2006

Glutamato monosódico, el quinto sabor:los secretos del unami. Los beneficios de comer en el chino y la "soja".






La revista "Consumer" de Eroski, nos vuelve a descubrir algo: no vamos al chino porque sea barato, vamos por el glutamato.

Como el nivel de estudios de la juventud estalla los indicadores, "la juventud más preparada de la historia", hasta para ir a los restaurantes "chinos" hay que ser Doctor o Master en Química.

Y, además, un quinto sabor, el unami, el sabor a carne. Los vascos siempre pensando en los mismo, en "comer".






Hona Arzaken sekretu kuttuna, sekreturik bada



Ze demontre gordetzen du Arzakek bere sukalde-laborategian.

Bai, hauxe da Juan Mari Arzakek ardura bereziz mantentzen duen sekretua. Ostatuak nazioartean daukan sona eta arrakastaren parte handi bat ikerkuntza-sukaldean egiten den jarduerari zor zaio, seguruenik. Lantoki horretan egunero dihardute ikerlanean, hamaika ukitu eta zapore behin eta berriro dastatuz, prozesuak etengabe errepikatuz aldaki berriak sartuta. Hortik aterako dira, heldutakoan, sukaldarien orkestrak interpretatuko dituen partitura ahogozagarriak.




Si no fuera por lo que cuesta, que me "envenene" todos los días.

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